henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  In stadsdeel Oost weten bewoners het wel...

  In stadsdeel Oost weten

  bewoners het wel...


  Het is uit mijn hart gegrepen, een column van Emma Goudmans in het Parool van gisteren: 'Stadsdeel draait perfecte participatie de nek om'.

  Burgerparticipatiepatie is volgens stadsdeel Oost 'een manier van werken waarbij de overheid en de burgers in contact treden met elkaar om inzichten, ervaringen, wensen en belangen uit te wisselen. Dit om samen te werken aan zowel beleidsvorming als aan beleidsvoering'.

  Ook in Oost kregen bewoners zelden het idee dat er naar hun geluisterd werd in de afgelopen jaren. In Oost zijn nogal al wat plannen van bewoners afgewezen. Om er moedeloos van te worden, maar niet in Oost, daar namen de bewoners zelf het initiatief met een aan de Polderweg gekraakte pand, een leegstaande dierenasiel en daarna omgetoverd tot het 'bruisende buurthuis Op de Valreep'. Er wordt Op de Valreep van alles georganiseerd en dat zonder subsidie. 

  Valt er in Zuidoost wat te kraken? Op de Valreep wordt niet gefaciliteerd door de overheid, maar continu in de weg gezeten door de overheid. Logisch natuurlijk, want dan heeft de bestuurscommissie niets te doen en kunnen ze naar hun vacatiegelden fluiten.

  Die prachtige openingzin over burgerparticiaptie is een mooie reden om de bewoners uit te nodigen met een rinkelende kassa aan  het begin van de vergaderzaal. Maar in de afgelopen jaar is de openingszin al divers malen in praktijk gebracht door bewonersavonden met DB en raadsleden. Never nooit niet een raadslid gezien, alleen Roy Ristie in De Drecht, maar dat is zijn achterbangebied. En nu opeens moeten bewoners aan de bak. U weet waarom.

   


  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl