henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Bestuurscommissie op drijfjacht

  Bestuurscommissie op

  drijfjacht


  Afgelopen week sprak ik iemand die in zijn studententijd op drijfjacht ging om fazanten te laten schieten. Hij moest dan in een slootwal liggen om onverhoeds schreeuwend op te springen. De fazanten klapwiekten dan van schrik de lucht in om meteen uit de lucht geknalt te worden. De jachthonden moesten de fazanten halen en de student moest ze aan een riem om zijn middel dragen.

  Toen ik voor de derde keer een groepsfoto zag van de bestuurscommissie (nu zonder Parsan van de PvdA) in het 'lokale suffertje' (jacht op advertenties?), moest ik bij het artikel onder de foto denken aan die student op drijfjacht. Onverhoeds springt de bestuurscommissie op en moeten meer jongeren in de politiek, terwijl bij de laatste verkiezingen jongeren die op diverse lijsten stonden niet met voorkeurstemmen gekozen zijn. Ook moet er samengewerkt worden met de bewoners, waar Co(rifee) Steyn, de 'laatste der Mohikanen' als het gaat om bewonersparticipatie (geef hem een paar bloembakken in de Venserpolder en je hoort hem niet, terwijl in de afgelopen twaalf jaar de raadsleden daar alle kans voor hadden, maar toen zag je ze niet bij bewonersavonden. Ook moeten de ouderen uit hun isolement gehaald worden, een mooie gelegenheid om als bestuurscommissielid lid te worden van Zonnebloem of Rode kruis en ouderen adopteren en te bezoeken of bij hun thuis koken of samen stappen en koffie drinken bij de HEMA. Ook wil de bestuurscmmissie meer werk en meer banen, maar toen ik ooit een motie indiende voor meer banen zei oud-stadsdeelvoorzitter mevrouw Sweet dat het DB niet voor banen kan zorgen en de raadsleden stemden dan ook allemaal tegen, en zat ik daar alleen.

  Kortom, de bestuurscommissie kan dan wel onverhoeds opspringen in de samenleving, maar of de fazanten van schrik opvliegen is nog maar de vraag. Ze blijven gewoon in het hoge gras en korenbloemen zitten op zoek naar eten of pikken een graantje mee ('halen' dus, 'hosselen' zal Henno zeggen). 


  Reacties

  Marie op 02-05-2014 14:32

  Over hosselen gesproken :

  Zeiden we toch. 020-foppolitici zijn GRAAIERS

  Het komt uit de Bijlmer en het steelt. Ja, is een lastige he? Die omschrijving is op nogal veel mensen van toepassing. Maar de kop boven dit topic geeft het al een beetje weg, wij doelen op Muriel Dalgliesh, bestuurscommissievoorzitter van het roversnest aan de Amstel. Recap: de Stadsdelen, sub-gemeenteraadjes voor pluchejunkies met te weinig talent voor de gemeenteraad, moesten worden opgeheven. Volstrekt overbodige bestuurslaag met zeggenschap over de locaties van wipkippen, het decentraal ophangen van kerstversiering en achterdekommabeleid inzake prullenbakken legen. Leverde ons poenscheppende fiasco's als Fatima Elatik op. Dus, weg ermee, bedisselde Den Haag. Maarja, wat gebeurt er als die bipsen eenmaal het pluche gevoeld hebben: dan willen ze nooit niks anders meer. En gaan ze opeens doen wat ze eigenlijk helemaal niet zo goed kunnen als het op, oh, zeg, besturen aankomt: enorm creatief naar oplossingen zoeken. De stadsdeelraden werden omgevormd naar bestuurscommissies. Precies hetzelfde natuurlijk. Met een vergoeding per vergadering die, nouja welk een toeval, per saldo op het zelfde netto meeneembedrag uitkwam als het vervallen salaris! We waren al woedend om deze zelfverrijkende burgerhaat, en de SP stelde kamervragen over de kwestie. Maar het kan gewoon NOG schaamtelozer. Wat hebben de linkmiechels namelijk begaffeld? Als je een vergadering bijwoont, krijg je 1 keer geld. Als je diezelfde vergadering in 2 stukjes knipt en als twee aparte vergaderingen aanmerkt die je na elkaar op dezelfde avond houdt, toucheer je tweemaal taxpoetcentjes! "U moet opnieuw de presentielijst tekenen. Als er geen handtekening staat, krijgt u de vergoeding niet uitgekeerd”, in de woorden van mevrouw Dalgliesh. Briljant in al zijn hebberige stupiditeit. Dit is pluchekleven, pro-level. De togussen hoeven niet eens meer van het pluche af te komen om ons dubbel te naaien.

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl