henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Ph Dalgliesh sprak niet de waarheid
  Ph Dalgliesh sprak
  niet de waarheid
  over Bouterse!
   
  In de commissievergadering van 29 oktober zei ph Dalgliesh dat het 'niet waar was' dat ze in de bestuurskamer van het stadsdeelkantoor op een telefoontje van president Bouterse zaten te wachten inzake financiering derde weekend van het Zomerfestival. Ze deed de kwestie af als 'grote onzin'.
  Maar uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van het CDA blijkt het geen grote onzin te zijn, maar waar.
   
  Mevrouw Dalgliesh was na het tweede weekend van het Zomerfestival in de bestuurskamer aanwezig om met het bestuur van st. Kofoe te praten over de financiën voor het derde weekend van het Zomerfestival. Men zat in geldnood. Geen geld, geen Zomerfestival, en dan had politiecommissaris Ad Smit een groot veiligheids- en ordeprobleem. En dat moest voorkomen worden. De heer Verwey van st. Kofoe heeft toen aangegeven dat hij een telefoontje van het Kabinet van de President van Suriname verwachtte.
  Op de vraag van een van de aanwezigen of het Bouterse was, 'Desi?', zegt het DB 'Ja'.
  Volgens DB moet dit gezien worden dat het Kabinet van de President toestemming moet geven voor geldstromen van Suriname naar het buitenland.
   
  'Toen de vraag werd gesteld welke president, omdat het niet duidelijk was van wie het telefoontje werd verwacht en of dit van een andere instantie was, zoals van de Centrale Bank van Suriname, werd als antwoord gegeven: VAN DE KABINETSCHEF VAN HET KABINET VAN DE PRESIDENT VAN SURINAME, DE HEER DESI DELANO BOUTERSE'.
   
  Mevrouw Dalgliesh vroeg toen naar de betaling in relatie tot inzet van de verkeersregelaars/beveiligers. DB:  'Uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat het voornemen tot intrekking van de vergunning uitgereikt is door de portefeuillehouder'.
   
  Je kan dus stellen dat de President van Suriname, Desi Delano Bouterse, het Zomerfestival heeft gered  en Smit geen ME hoefde op te roepen.
   
  Na afloop van de bijeenkomst hebben Smit en Dalgliesh samen overlegd en gesproken over de mededeling van Verwey.
   
  Via een spoedbetaling maakte de st. Kofoe € 15.000 over op de rekening van de ING van het stadsdeel.
   
  N.B.
  Beantwoording van de vragen staat op de website van stadsdeel Zuidoost

  Reacties

  Bernadette de Wit op 21-11-2012 13:43
  Dus als die lui hun festival niet krijgen, gaan ze mau-mauen en daarom geeft de overheid ze hun zin op kosten van de belastingbetaler. Wat een primitieve lui, en wat een slappe overheid.
  Ger Kranendonk op 21-11-2012 16:30
  he bah, wat makkelijk voor jou, Bernadette. De bal wordt voor het doel klaar gelegd, je hoeft hem alleen nog maar in te schieten.
   
  Wordt je het nou nooit beu, die politiek in Zuidoost? Ik sta als eerste opvolger op de lijst van D66-OZO, dus als iemand van de lijst gaat dan kom ik er in. Ik denk dat ik danbeveiligd moet gaanworden, net zoals Henk de Boer. Of je moet meedoen met de rest, voortdurend de andere kant opkijken, net doen alsof hetvolstrekt normaal is,en Henk de Boer beschimpen, zoals Emile Jaensch.
   
   
  Bernadette de Wit op 21-11-2012 16:52
  Tja. Maar daar kan ik niks aan doen, Ger. Daar vragen ze toch zelf om? Dat heet inderdaad een inkoppertje.Hoop je dat je erin komt als opvolger? Mij lijkt het niet zo aantrekkelijk. Maar dat geldt voor de politiek in het algemeen, niet alleen in Zuidoost.
  Ger Kranendonk op 21-11-2012 17:05
  Ja, ze vragen er zelf om, en ja, ik wil nog steeds in de deelraad. Om aan te tonen dat je niet om respect moet vragen, maar respect moet afdwingen door je daden.
   
  Ron op 22-11-2012 09:20
  Is dat waar Henk,dat jij beveiligd moet worden?
  En dat enkel en alleen om het feit dat jij de waarheid boven tafel probeert te krijgen.
  henkdeboer op 22-11-2012 18:13
  Ron, Grote onzin. Ger heeft een grote duim.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl