henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Kofoe kreeg 50.000 euro
  Oud-president van Suriname Jules Wijdenbosch belde met ph Dalgliesh
  Kofoe kreeg € 50.000
  'Elke inmenging' van de Surinaamse regering is ongewenst, zei locoburgemeester Lodewijk Asscher. Zuidoost wilde niets te maken hebben met geld van Bouterse of zijn omgeving.
   
  Zijn omgeving.
   
  Vice-president van Suriname Robert Ameerali nam het initiatief om op naam van de Vereniging Surinaamse Bedrijven een tent op het festival te huren.
  Winston Kout heeft in twee delen € 50.000 cash overhandigd aan festivalorganisator Ricardo Verwey. De schenking was beklonken tussen festivaldirecteur Gilo Koswal en vice-president Ameerali.
  Ameerali schoof behalve ook oud-president Jules Wijdenbosch naar voren om de Surinaamse betrokkenheid bij Kwakoe te onderstrepen.
  Wijdenbosch telefoneerde op verzoek van Verwey met het Dagelijks Bestuur van Zuidoost om te zeggen dat het geld was overgemaakt. Wijdenbosch en Kout behoren tot de intimi van Bouterse.
  (Waarom Verwey niet zelf belde met het DB wordt in het artikel vandaag in het Parool niet duidelijk.
   
  Verwey heeft niet gevraagd waar het geld vandaan kwam. Wel is het zo dat Bouterse voor een geldtransactie naar het buitenland toestemming moet geven. Verwey: 'In die zin heeft hij ervan geweten'.
   
  Verwey heeft twee keer € 25.000 cash ontvangen van Kout. Kort na het begin van het festival en tijdens het laatste weekend. Verwey: 'Dat geld hebben we gebruikt om vrijwilligers te betalen'.
   
  Maar op 7 augustus heeft men in de bestuurskamer van het stadsdeelkantoor zitten wachten op een telefoontje van Bouterse. Portefeuillehouder Dalgliesh zat er bij.
   
  Het bedrag van € 15.000 kwam voor een groot deel van de kraamhouders.

  Reacties

  Gene op 23-11-2012 15:20
  quote laatste zin
  Telefoontje kwam niet, maar wel € 15.000,-
  end quote
  Dus er is 2x € 25.000,- uit Suriland gekomen en ook nog eens € 15.000,-???
  ofis die € 15.000,- een type foutje en moet één van de € 25.000,- voorstellen zijn.
  Indien niet dan is er dus totaal € 50.000, plus € 15.000,- is € 65.000,- uit Suriland gekomen met daarbij nog eens € 50.000,- van het stadsdeel, een "tijdelijke" donatie(waar we naar kunnen fluiten) van de goedgeefse tijdelijke voorzitterDalgliesh waarvoor ph Jaensch een incasso bureau zou inschakelen, als ik mij goed herinner...wat dat betreft ben ik even het spoor bijster.
   
  in totaal dan € 115.000,- is erin de zakken van de organisatoren verdwenen...toch? een groot gedeelte is immers naar vrijwilligers gegaan, dat zijn de organisatoren toch ook...vrijwilligers.
   
  Gene,
  Goede opmerking.
  Correctie. Vandaag hoorde ik dat die 15.000 euro voor het grootste gedeelte van de kraamhouders kwam.
  Henk de Boer
  Ida op 23-11-2012 21:40

  betaalde vrijwilligers?

  rare definitie van vrijwilligers

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl