henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Eerlijk delen
  Eerlijk delen
  Van eerlijk delen komt ruzie. Geef een kind een zak snoep om te delen en het wordt ruzie. Verdeel een taart en de ene stuk is groter dan de ander.
   
  Het ligt in de mond van Samsom bestorven: 'Eerlijk delen'.
  Vooral het woord 'eerlijk' geeft te denken, want wat is eerlijk? Iedereen evenveel? Jij iets meer, omdat je het verdiend hebt? Krijg je dan geen afgunst? Waarom moet ik minder salaris om aan de ander te geven die te beroerd is om te werken? Waarom zorgpremie verhogen terwijl de ander rookt, drinkt en vette patat en hamburgers eet en zorgtoeslag krijgt?
  Als het gaat over eerlijk delen, dan moet je in gemeenschap van goederen leven of een communie vormen, of het zoeken in de kerk waar het 'en ze hadden alles gemeenschappelijk' al twintig eeuwen zoek is, behalve bij de Mennonieten...
   
  Eerlijk delen. Je ziet het aan ruim een miljard fraude in het failliet laten gaan van BV's. Elk jaar weer.
  Eerlijk delen tussen Israël en de Gazastrook. Eerlijk delen in Syrië. Eerlijk delen is een utopie.

  Reacties

  Hetty op 19-11-2012 15:28
  Eerlijk delen is een utopie omdat de grootste graaiers er niet aan willen. Het is dus geen utopie maar onwil.
  Ron op 19-11-2012 17:59
  Over eerlijk delen gesproken.Ik lees net dat de Hindoes in Zuidoost een tempel willen van 4000 vierkante meter.Ik gun het ze van harte,maar nu maar een keer niet in de Bijlmer .In Gaasperdam is vast nog wel ergens plek.
  Fred op 19-11-2012 19:25
  Ja hoor, in Gaasperdam is zo'n initiatief vast heel welkom. Vooral als de tempel ook alleen als gebedshuis wordt gebruikt - in de zin van kerk- en gebruik voor feesten en partijen wordt uitgesloten in de gebruikersovereenkomst. Ik weet al een mooie bestemming voor de wegbezuinigde brandweerkazerne in Reigerbos of de kaalslag achter WC Gein.;-)
  Jerry op 19-11-2012 23:29
  Ik weet het niet, Henk, maar dat jij zo'n stukje schrift, toch een christelijk iemand neem ik aan, komt een beetje vreemd over.
  Er is bijvoorbeeld een " Stichting Eerllijk Delen" op basis van de nalantenschap van mevrouw Gezina van der Molen, een christelijke vrouw die actief was in het verzet in WO2. (http://www.eerlijkdelen.nl/).
  "Eerlijk delen" is de titel van een "Christelijke kinderfilm" (http://www.blijmare.com/artikel/287166.html),
  De Christenunie schrijft in het christelijk-sociaal inkomensplan voor 2005 "Omzien naar elkaar": "Allereerst gaat het de ChristenUnie er daarbij om dat bij deze noodzakelijke operatie de lasten eerlijk worden verdeeld."
  En op de site "Het goede leven - een ontmoetingsplaats voor christenen" (http://www.hetgoedeleven.com/Samenleving/Samenlevingdetail/tabid/243/IndexID/188381/Default.aspx) staat: "als je werkelijk bewogen bent om de armoede in de wereld, dan doe je er alles aan om ondanks tegenslagen toch de gulheid in stand te houden. Het gaat om de integriteit van de kerk, om de relaties met broeders en zusters wereldwijd, om het licht dat we in de wereld moeten zijn en om de echtheid van ons geloof. Dat is de boodschap van de Michazondag."
  William op 20-11-2012 01:23
  Allen.
   
  Wat hebben Ajax, de VVD en CDA Zuidoost gemeen.
  Ze hebben alle drie een "Orakel van Delphi"
  Cruijff, Wiegel en onze Henk.
   
   
  Mvg, William.
   
  Ps.: Misschien is die nog niet geopende Coffeeshopin ZO al door Henk bezocht ;-))
  henkdeboer op 20-11-2012 09:36
  Coffeeshop in Zuidoost? Ik denk het niet. Achter de spoordijk wellicht. Gaan we niet over. Als het al komt.
  henkdeboer op 20-11-2012 09:44
  Onzien naar elkaar? In de kerk. Omzien naar elkaar, je hoopt dat voor de buurt. Man ligt drie maanden dood in huis, Amsterdamse Poort. Omzien naar elkaar? Huiselijk geweld. Kinderen vaak slachtoffer. Omzien naar elkaar? Bezoek eens de gevangenis. Omzien naar elkaar? Bewoners durven na zes uur de deur niet meer open te doen. Hoeveel voorbeelden moet ik geven naar omzien naar elkaar?
  Lasten eerlijk delen? Welke lasten? We betalen be-last-ing. Voor de staat, voor de waterschappen, voor de gemeente, voor de auto, voor de wijn, voor het eten, voor Afrika: 6%, 21%, 42%, 52%. Lasten eerlijk delen? Geeft u tien procent van uw inkomen aan goedse doelen? Of is het minder.
  Lasten eerlijk delen.
  Zie om, maar ga vooruit.
  Draag, maar val niet.
  Hetty op 20-11-2012 10:11
  Het rare is dat oneerlijk delen schering(a) en inslag is. Dat is harde werkelijkheid. De rijken worden rijker en de armen armer. En dat het CDA daar aan meedoet als christelijke partij zegt veel.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl