henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Thomas Hirschhorn kwam langs
  Thomas Hirschhorn kwam afgelopen week mij bezoeken. Thomas is kunstenaar en woont in Zwitserland. Hij kwam mij bezoeken inzake Meerjaren Beleidsplan Kunst in Openbare Ruimte. Hij wilde van mij weten hoe ik denk over kunst in de buurt. Ik vertelde hem dat ik in 2005 een nota had geschreven over achterstallig onderhoud van kunst in Zuidoost en dat naar aanleiding daarvan een plan van aanpak is gemaakt om de kunstwerken te onderhouden. En we zien de resultaten. Neem bijv. de rode palen in het water bij Vogeltjeswei en het Zonnebaken in Gaasperdam aan het Gaasperplas.
  Stadsdeel beheert 55 kunstwerken. Er zijn circa 100 kunstwerken in Zuidoost, waarvan circa 45 van particulieren (scholen, bedrijven e.d.). Kunst kan onderdeel zijn van een gebouw, maar kan ook een 'landmark' zijn of gewoon in de openbare ruimte van een wijk of buurt staan. Kunst moet je raken. Het moet je wat doen. Volgens Beleidsplan Kunst heeft kunst een "expliciete meerwaarde voor de samenleving van Zuidoost".  Kunst levert "een bijdrage aan de positieve beeldvorming."
   
  De bedoeling is dat nieuwe kunstuitingen "dichter bij de bewoners" komen te staan.  Er zou "meer behoefte aan kunst zijn die wordt gemaakt op de maat van de menselijke beleving." Beelden moeten de "eenheid van de wijk bevorderen."
  Het stadsdeel ziet drie speerpunten in het beleid kunst in openbare ruimte:
  - kunst in relatie tot nieuwbouw
  - kunst in relatie tot sociale vernieuwing
  - kunst in relatie tot water en groen
   
  Kunstenaars tonen hernieuwde belangstelling voor het maken van werk in samenwerking met bewoners. Vandaar dat kunstenaar Thomas Hirschhorn langs kwam om zich te laten inspireren. Ideeën heeft hij al, maar hij wil die samen met de bewoners van een wijk daar vorm aan geven. Over vier maanden komt hij daarom terug.
  Het stadsdeel wil elk jaar een kunstwerk realiseren. 
   
  Links Thomas Hirschhorn
  Ter voorbereiding had ik tientallen foto's van kunstwerken uitgestald, ook die aan onderhoud toe zijn en foto's van bomen die op zich zelf al een kunstwerk zijn. Naar aanleiding van die foto's vroeg Hirschhorn aan mij of ik Spinoza kende.  

  Reacties

  op 03-03-2008 14:54
  Hoi Henk,
   
  Dat is een zegening van God dit kan niet anders, ik ga vanmiddag naar het spreekuur om een voorstel voor kunst aan te brengen, misschien moeten we samen heen?
   
  Het gaat om de bomen in het Bijlmerpark waar ik een idee over heb. de gekapte bomen dan.
   
  Gr. Arjan Geluk
  op 03-03-2008 14:55
  Stan op 04-05-2008 14:16
  ...of ik Spinoza kende... En toen? Hoe ging hetverder?Was dit misschien een hint over Thomas Hirschhorns bijdrage aan de Biënnale volgend jaar in de Bijlmer?
  willem barneveld op 02-08-2009 23:16
  Thomas is kunstenaar en woont in Zwitserland., DUS NIET !!!
  Thomas is geboren in Zwitserland maar woont zijn halve leven in Parijs !
  Als je ergens mee wilt pronken doe het dan goed, halve waarheden zijn geen waarheden maar dat is politiek.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl